“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dijous, 2 de juny del 2011

Sobre retallades i indignació

Un dels temes que hi ha sobre la taula actualment, i ben calentó, és el de les retallades en els serveis públics (sobretot a Sanitat i Educació). Un altre que lliga amb aquest és el de les Acampades i concentracions dels anomenats Indignats que s'estenen per tot el país. Des de la Biblioteca de l'Institut, com a membres de la comunitat educativa que som, també hi volem dir la nostra.

Les Biblioteques Escolars hem demanat, gairebé des que va començar a aparèixer aquesta figura en escoles i instituts, canvis en el sistema educatiu enfocats a incrementar el paper que tenim en els centres. Molts considerem que la Biblioteca Escolar pot i ha de ser una eina central en l'educació dels infants i joves. Però el camí no ha estat ni és fàcil i les dificultats no són poques. Tot i així, seguim lluitant per aconseguir millores en aquest sentit.

Actualment, les coses se'ns estan posant encara més difícils: en un context on es retalla el més bàsic allò que havia tingut un paper secundari queda gairebé fora de joc. Des d'aquí volem manifestar el nostre rebuig a les retallades en els serveis públics que s'estan duent a terme ja que creiem que dificultaran encara més el desenvolupament del nostre projecte. No podem ni volem ometre el fet que una part de la població s'ha rebel·lat contra aquesta situació sortint al carrer i organitzant assemblees per parlar d'allò que preocupa els ciutadans i les ciutadanes. Potser un dels temes de l'ordre del dia en la propera assemblea podria ser el de les retallades en ensenyament i com aquestes afecten els projectes educatius de les biblioteques escolars. Així que no podem deixar d'animar-vos a tots i totes a dir la vostra allà on creieu més oportú per intentar canalitzar aquesta indignació. També a la Plaça de la Creu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!