“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dijous, 24 d’abril del 2014

Amb "Pere Calders" a la mà

Seguim amb la tanda de recomanacions que vam encetar Amb un llibre a la mà. Aquest cop, el Domènec, professor de llengua i literatura catalana, ens recomana uns quants microrelats de Pere Calders.

Pere Calders, la fantasia feta realitat


Una mà perduda en un jardí, un arbre que creix al menjador, un raspall que borda i mossega com un gos. Aquestes i altres històries les trobareu als contes de Pere Calders, un escriptor que reivindica la fantasia i el somni en la nostra vida quotidiana.



Els seus contes entretenen i fan pensar, per això vaig triar aquest escriptor per compartir el dia d’un llibre a la mà.



I ara, com estan de moda els contes breus i els microrelats, us en passo una mostra:



Qüestions de tràmit




Van dir al reu que tenia el dret d’una última voluntat, però ell respongué que passava, perquè no s’entendrien pas.



L’exprés




Ningú no volia dir-li a quina hora passaria el tren. El veien tan carregat de maletes, que els feia pena explicar-li que allí no hi havia hagut mai ni vies ni estació.



No se sap mai




De les quatres rodes del cotxe, n’hi havia una que girava al revés. Però era la bona, perquè provava d’allunyar-se d’una corba que ens va desmanegar a tots.



Discreció




Van convidar-lo a pensar i digué que no volia donar molèsties, que ja pensaria a casa.







Si voleu continuar llegint, teniu exemplars de Pere Calders a la biblioteca. Us recomano Cròniquesde la veritat oculta i Invasió subtil i altres contes.





Domènec Salvadó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!