“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimarts, 14 de juliol del 2015

Lectures d'actualitat... Guia per a vestir sense treball esclau

En aquest mes de juliol de calor i Rebaixes, volem compartir la lectura d'aquest llibre que ens dóna un altre punt de vista del món de la moda. Es tracta de la Guia per a vestir sense treball esclau, i ens fa reflexionar sobre tot allò que s'amaga quan comprem una peça de roba. Les grans marques de la moda fan molts diners a costa de treballadores de països llunyans que cobren salaris de misèria, en condicions de treball perilloses i, sovint, posant en perill la seva vida. 
http://aplitic.xtec.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=16289797

Una trista mostra d'aquesta realitat va ser l'accident del Rana Plaza, on van morir 1.138 persones i unes altres 2.000 van quedar greument ferides. Us deixem també un curtmetratge titulat 38, on es fa una analogia entre la talla de moda entre les joves i dones d'occident i el que cobra una traballadora al mes a les fàbriques a Àsia. Trobareu més informació sobre el tema al web de la Campanya Roba Neta.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!