“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dilluns, 21 de desembre del 2015

El Ramon ens recomana... Paraules emmetzinades

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=15307771
El Ramon B. també ens vol recomanar una lectura. Es tracta de Paraules emmetzinades, de la Maite Carranza. Farà uns anys, la Maite va estar a la nostra Biblioteca parlant-nos del llibre i de tot el procés de documentació per escriure'l. Va ser una visita molt emocionant. L'alumnat de 4t d'ESO el llegiu català, any rere any, ja que és una d'aquelles lectures que t'atrapen, tot i que pateixis per la protagonista. Això és el que li ha semblat:

"Aquest timestre, a l'hora de lectura, vaig estar llegint el llibre de Paraules emmetzinades de Maite Carranza. Era una lectura obligatòria per l'assignatura de català, però mai vaig pensar que esigués tan bé. Encara que sigui una mica dur de llegir, els temes que tracta són reals i presents avui dia en la nostra societat.

El llibre tracta d'una noia, la Bàrbara, la qual té 19 anys i és víctima dels abusos sexuals i físics d'una perosna sense escrúpols. El llibre està escrit en la perspectiva de la Barbàra (primera persona), però altres personatges també tenen el seu propi espai. Aquesta tècnica peculiar fa que sigui un llibre diferent a altres que m'he llegit.

M'ha agradat bastant, encara que, com he dit abans, hi ha parts del llibre que són dures de llegir, o que provoquen sensacions de rebuig cap a l'agressor. Un altre factor que m'ha agradat del llibre és que ajuda a les dones que pateixen aquests tipus d'abús a denunciar-ho mitjançant una fundació contra la violència de gènere."


I ja sabeu, gaudiu la lectura... I compartiu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!