“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

divendres, 4 de març del 2016

El Jaume ens recomana... La casa de Bernarda Alba

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/fitxa.jsp?id=16062603
El Jaume ens recomana el llibre que llegiu a Castellà l'alumnat de 4t d'ESO: La casa de Bernarda Alba. El seu autor és Federico García Lorca, qui com ja sabreu va morir afusellat durant la Guerra Civil espanyola. Això és el que li ha semblat:

Informació:

Llibre: La casa de Bernarda Alba
Autor: Federico García Lorca

Comentari: 

"La lectura d'aquest llibre m'ha permès conèixer com era la vida fa uns anys a España; els costums, la manera de parlar, diferents caràcters o pensaments... Tot això ha canviat fins a l'actualitat i, mitjançant aquesta lectura he pogut aprendre una mica de com era.

La casa de Bernarda Alba ens presenta diversos personatges principals, els quals, totes són dones tret d'un home, Pepe el Romano, que no és ben bé un personatge principal ja que no apareix sovint, però podríem dir que la història es veurà afectada per les diferents conductes que prengui aquest personatge. 

Els principals personatges del llibre són: Bernarda (la mare) i les filles: Angustias, Magdalena, Amelia, Martirio i finalment, Adela. Estan ordenades de més gran a més peites, per tant, Adela és la filla més jove (20 anys) i la filla que més problemes ocasionarà, ja que no soportarà el tractament que Bernarda vol imposar a tota la família. Un altre personatge molt important per al llibre, és la criada, Poncia, la qual passa gran part del seu temps a casa de Bernarda. 

Bernarda, prohibirà a totes les seves filles sortir de casa, doncs, cap home els hi podia treure la virginitat. Tot això és degut a la mort del pare de les filles, és a dir, al marit de Bernarda. Però, encara que la seva mare les controla molt al llarg de la història, no acabarà aconseguint tot el que ella hagués volgut. El descontrol que té Bernarda sobre les seves filles és tan gran, que permet que hi hagi relacions amoroses amb Pepe el Romano i baralles sentimentals entre les seves filles per ell, sentiments tan forts que fins i tot provocaran la mort d'una de les filles."
I ja sabeu, gaudiu la lectura... I compartiu-la!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!