“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dimarts, 12 d’abril del 2016

La última frontera

El passat mes de febrer l'alumnat de 3r d'ESO va tenir la sort de gaudir de la presentació d'un llibre: La última frontera de Roland Fosso. El seu autor ens explica l'odissea que va significar el viatge des del seu Camerun natal fins a Sant Boi de Llobregat, poble on resideix i fa vida. Si no fos pel caràcter colpidor del seu testimoni i perquè es tracta de fets verídics que van succeir al protagonista, amb el dramatisme que això comporta, ens semblaria que estem davant d'una novel·la d'aventures.

Mostra de l'interès que la seva història va suscitar en l'alumnat va ser el silenci i l'atenció amb què el va escoltar el nostre alumnat.

Del mateix autor també tenim Cartes a Baltasar, un recull de les cartes que els infants de Sant Boi fan arribar al seu Rei Mag prefereit.

El seu autor també apareix en el documental Mensajes de frontera, on protagonistes de viatges similars transmeten missatges a interns del CETI (Centro de Estancia Temporal de Immigrantes) de Ceuta. El fotògraf Sergi Cámara és l'encarregat de crear i instal·lar la mostra fotogràfica que es fa arribar als interns. El film és un dels projectes de la capitalitat europea de la cultura de San Sebastián/Donostia 2016, l'objectiu del qual és donar valor a la cultura com a nexe d'unió entre els pobles.








Si no vau tenir la sort de sentir al Rolland, per Sant Jordi tornarà a estar amb nosaltres.

I ja sabeu, gaudiu la lectura... És cultura!

Fonts: http://dss2016.eu/es/agenda/lang-eu-mugaldeko-mezuak-lang-lang-es-mensajes-de-frontera-lang-lang-fr-messages-de-frontiere-lang-lang-en-messages-from-the-border-lang; https://elfarodigital.es/ceuta/sociedad/183026-mensajes-en-la-frontera.html#



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!