“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

dijous, 7 de desembre del 2017

L'Iris ens recomana... Tokyo Ghoul

Amb una mica de retard, us portem la 9ª Recomanació de l'Iris L. Es tracta d'un manga de molt d'èxit, el qual ha estat convertit en anime: Tokyio Ghoul.

A la Biblioteca Pau Vila podreu trobar-ne el volum 1 i el 5. I aquí us en deixem la seva recomanació. Com podreu comprovar, es tracta d'una gran fan:
"Què passaria si aparegués una nova espècie a la Terra, d’aspecte humà, i ens sobrepassés a la cadena alimentària? Ens hi resignaríem? Intentaríem construir un nou sistema? O lluitaríem contra ells, sense parar-nos a pensar en que no tenen cap culpa? A Tokyo Ghoul, la humanitat es decanta per la tercera opció. Japó crea la CCG, una organització amb l’únic fi d’exterminar tots aquests éssers, per a ‘’protegir la humanitat’’. És totalment cert que existeixen ghouls que només viuen per a saciar la seva set de sang, però això no comporta que tots siguin així. Pares i fills ghouls intenten tenir una vida pacífica, assassinant el mínim possible. Són els que atenen a l’Anteiku, una cafeteria al barri número 20 de Tòquio, a on serveixen menjar exclusiu per a ells, però sense que això ocasioni cap crim.
Kaneki Ken és un jove aficionat als llibres, de 19 anys. Precisament a l’Anteiku, coneix a una noia, Kamishiro Rize, amb la qual comparteix la seva passió. Per fi aconsegueix tenir una cita amb ella i, en acompanyar-la a casa seva, descobreix la veritat: la Rize és una ghoul. Tot ha sigut una trampa, una mentida per a alimentar-se. I ell, el Kaneki, poc donat a l’activitat física, no és rival per a algú com ella. Quan la seva fi està a punt d’arribar, ocorre un estrany fet: a la Rize li cau una biga, deixant-la tan malferida que mor. El dos joves són portats a l’hospital, i per salvar en Kaneki, el doctor decideix trasplantar els òrgans de la ghoul. Quan desperta i li porten aliment, descobreix que ha perdut la gana. La sopa miso, li sembla oli per a màquines; el tofu sembla tenir una terrible textura, com de greix animal solidificat; i l’arròs blanc s’enganxa a la seva boca com pega. Fins i tot, en aconseguir l’alta mèdica i anar amb el seu millor amic a ‘’Big Girl’’ un restaurant on fan les seves hamburgueses preferides, tampoc pot menjar amb normalitat, i acaba vomitant-ho tot. Torna a casa, i intenta ingerir algun aliment, però no hi ha res a fer, està desganat. Així que en Kaneki decideix sortir a fer un tomb, tot i ser ja fosc, per a airejar-se un xic. Allà presencia una escena horrible: la cambrera de l’Anteiku, sent atacada per un indesitjable i matant-lo a l’acte. També ella és una ghoul. Li diu a en Kaneki si en vol una mica, de carn d’aquell home. Ell fuig, espantat per l’actuació de la noia. Però acaba demanant-li ajuda, car no s’ha vist amb cor de matar ningú per alimentar-se. Ella no hi accedeix. Finalment, després d’un succés que deixa en Kaneki bocabadat, s’uneix a l’Anteiku, entrenant amb la Touka, la ghoul que li va oferir la carn. Sembla que a la cafeteria és acceptat, però ho serà pels altres? Ell, que és ghoul. Ell, que és humà. Serà estimat o odiat pel món sencer?"

I ja sabeu, gaudiu la lectura... I compartiu-la!

Aprofitem per recordar-vos que ens podeu fer arribar les vostres recomanacions per mail a: bibliorequesens@gmail.com.

1 comentari:

Gràcies per participar!