“Escrius davant la necessitat de compartir un neguit, un desesper, un descobriment o una injustícia. Escrius des del moment que prens consciència que hi ha un món paral·lel al real, que és la ficció.”

Àngel Burgas

divendres, 6 de març del 2015

Formació d'usuaris

El passat mes de gener vam finalitzar, per fi, les sessions de Formació d'usuaris a la Biblioteca amb l'alumnat de 1r d'ESO. Es tracta d'una activitat que teníem preparada des del curs passat i que no vam poder dur a terme per problemes amb l'ePèrgam (el programa de catalogació que facilita el Departament d'Ensenyament a les Biblioteques PuntEdu).

Vam preparar dues sessions amb un dossier i, a partir d'aquí, l'alumnat va descobrir l'origen del nom de la Biblioteca, com s'organitza el nostre fons, quin procés segueix un llibre des que arriba a la Biblioteca fins que l'usuari el té a les mans, per què és tant important fer silenci a la Biblioteca... El Greg, el Rodrick, l'Emily i altres personatges reconeguts de la literatura juvenil ens van explicar com fer una cerca al catàleg de la biblioteca. I moltes coses més!

En la segona sessió, més pràctica, els nois i noies van haver de trobar uns llibres amb frases amagades a dins a partir d'unes pistes. Molt divertit, tot plegat!

Des d'aquí volem donar les gràcies a tot el profesorat que va col·laborar perquè l'activitat es pogués dur a terme.




Els nois i noies que ens vau tornar omplert el qüestionari vau rebre un petit obsequi en forma de Punt de llibre. Tu ja tens el teu?

I ja sabeu, recordeu que sempre us podem ajudar a trobar el llibre que esteu buscant!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per participar!